Historia

Baxi är ett gediget svenskt företag som bildades redan 1981 och som haft sitt huvudkontor i Falköping sedan starten.

Perifal AB startades 1981, där Perifal stod för "Per i Falköping" efter grundaren Per-Göran Granehed. På den tiden sålde vi ackumulatortankar med tillbehör till VVS-grossister och rörinstallatörer.

1984 startade samarbetet med HS Tarm A/S, en av den tidens största panntillverkare i Norden. Produktsortimentet utökades därmed med värmepannor. 

Det stora språnget i företagets utveckling kom 1986 när den nyutvecklade vedpannan Solo Plus introducerades på den svenska marknaden. Solo Plus mottogs väl av konsumenterna och ledde till att företaget kunde expandera.

1987 förvärvade HS Tarm A/S en minoritetspost av aktierna i Perifal AB som ett led i ett utökat samarbete. Vid denna tid hade HS Tarm A/S förvärvats av Baxi Group i England och bytte namn till Baxi A/S. Perifal AB bytte följaktligen namn till Baxi AB.

1996-04-01 kom första modellen av Solo Innova som med sin keramikinsats och fantastiska kvalitet tog marknaden med storm. Under 90-talet och 00-talet växte Baxi AB och blev marknadsledande på vedpannor i Sverige med en marknadsandel på över 20%. Vi har med tiden främst blivit kända för vedpannor av högsta kvalité och en hög servicenivå. 

Sedan 2010 ingår BAXI i BDR Thermea Group, en världsledande koncern inom värmelösningar. BDR Thermea Group har närmare 20 olika produktionsanläggningar spridda över hela Europa och är representerade i Europas flesta länder. 

2012 gick HS Tarm A/S ur Baxi Group och efter detta har vi återtagit vårt gamla företagsnamn HS Perifal AB, men vi säljer fortfarande Baxi-produkter och marknadsför oss under varumärket Baxi.

Var denna information hjälpsam?

41 st
8 st

2019-03-05

Undvik Dymmeln i veden!

Framtidssäkra din husvärme med en ny vedpanna eller värmepump!

2018-12-05

Vedpannan- klarar även tuffa vintrar

Nu när vintern är i antågande är allt som vanligt. Värmepumpar som tappar effekt med elpatroner som slår till och ökar elförbrukningen. Elpriset går upp och uppvärmningen blir dyrare än nödvändigt.

2018-11-07

Prisvärd uppvärmning och kyla för det stora eller lilla huset!

Luftvärmepumparna MSA innehåller gasen R32 som är mer miljövänlig än andra köldmedier. MSA fungerar både som en sparbössa och ett rejält värmetillskott i ditt hus. Den kan även användas för kyla och finns i 4 storlekar: • 3,5 kW • 5 kW • 7 kw • 9,5 kW

2018-06-04

Sommar!!!

Men lugn det kommer en vinter! Så planera redan nu!

2018-04-23

HS Plus

Välkommen till vår värld av luft/vattenvärmepumpar med nya HS Plus 9-140 kW