P-märkning

SP, Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut har i samarbete med tillverkare och berörda myndigheter tagit fram ett kvalitetsmärkningssystem för pelletsbrännare med en nominell effekt av max 25 kW för montering i varmvattenpannor samt pelletspannor med en nominell effekt av max 100 kW.

pmark.gifCertifieringsreglerna ställer tekniska krav på utsläpp, effektivitet, säkerhetsfunktioner och driftsäkerhet. Krav ställs också på teknisk dokumentation och innehållet i installations- och skötselanvisningar, samt på kvalitetssäkring i tillverknings- processen. Uppföljning av certifierade produkter sker genom besök hos tillverkaren och genom kontroll att tillverkade produkter överensstämmer med de som certifierats.

De flesta pannorna från Baxi är testade på SP eller motsvarande testinstitut.

Var denna information hjälpsam?

0 st
0 st

Du kanske även är intresserad av

2019-03-05

Undvik Dymmeln i veden!

Framtidssäkra din husvärme med en ny vedpanna eller värmepump!

2018-12-05

Vedpannan- klarar även tuffa vintrar

Nu när vintern är i antågande är allt som vanligt. Värmepumpar som tappar effekt med elpatroner som slår till och ökar elförbrukningen. Elpriset går upp och uppvärmningen blir dyrare än nödvändigt.

2018-11-07

Prisvärd uppvärmning och kyla för det stora eller lilla huset!

Luftvärmepumparna MSA innehåller gasen R32 som är mer miljövänlig än andra köldmedier. MSA fungerar både som en sparbössa och ett rejält värmetillskott i ditt hus. Den kan även användas för kyla och finns i 4 storlekar: • 3,5 kW • 5 kW • 7 kw • 9,5 kW

2018-06-04

Sommar!!!

Men lugn det kommer en vinter! Så planera redan nu!

2018-04-23

HS Plus

Välkommen till vår värld av luft/vattenvärmepumpar med nya HS Plus 9-140 kW