Att välja kombipanna

Skillnaden mellan en dubbelpanna och en kombipanna är att den förstnämnda har separata eldstäder och konvektionstuber (värmeavgivande ytor) för ved och olja. Både verkningsgraden och komforten blir därmed högre.

Vår Duo Plus Compact är en äkta dubbelpanna i vilken byte från ved till olja eller från olja till ved är mycket enkel och i många fall automatisk. Pannan kan också beställas med 9 kW el.( Har utgått ur sortimentet) 

Våra vedpannor Solo Innova och Bonus 30 blir med en olje/pelletsbrännarlucka en väl fungerande kombipanna, med en verkningsgrad på över 80 % för pellets/olja med en modern brännare.

Även en dubbel- eller kombipanna skall alltid eldas mot en ackumulatortank för att utnyttja den maximala verkningsgraden hos pannan och därmed minimera det egna arbetet, vedförbrukningen och spara miljön. En pannas verkningsgrad varierar med effektuttaget och max verkningsgrad fås vid pannans märk effekt (nominell effekt).

Skorstenen bör alltid kontrolleras i samband med pannbyte och detta görs av din sotare. Är skorstenen otät så måste den renoveras genom att den putsas invändigt med bruk eller att en insatsslang sätts i. Oavsett metod så kostar en renovering ca. 1000:- per meter skorsten.

Var denna information hjälpsam?

6 st
2 st

Du kanske även är intresserad av

2019-11-14

Fastbränslepannor

Produktkraven för fastbränslepannor antogs av EU-kommissionen i juli 2015. De första kraven för energimärkning träder i kraft i april 2017 och för ekodesignkrav i januari 2020.

2019-03-05

Undvik Dymmeln i veden!

Framtidssäkra din husvärme med en ny vedpanna eller värmepump!

2018-12-05

Vedpannan- klarar även tuffa vintrar

Nu när vintern är i antågande är allt som vanligt. Värmepumpar som tappar effekt med elpatroner som slår till och ökar elförbrukningen. Elpriset går upp och uppvärmningen blir dyrare än nödvändigt.

2018-11-07

Prisvärd uppvärmning och kyla för det stora eller lilla huset!

Luftvärmepumparna MSA innehåller gasen R32 som är mer miljövänlig än andra köldmedier. MSA fungerar både som en sparbössa och ett rejält värmetillskott i ditt hus. Den kan även användas för kyla och finns i 4 storlekar: • 3,5 kW • 5 kW • 7 kw • 9,5 kW

2018-06-04

Sommar!!!

Men lugn det kommer en vinter! Så planera redan nu!