Nöjda kunder

Läs vad våra kunder säger om våra produkter. Berättelser från vanliga människor som är ovanligt nöjda med sin uppvärmning.

Det finns Baxi-pannor i tusentals hem och vi får väldigt ofta höra hur nöjda våra kunder är med sina pannor. Vi vill därför dela med oss med några av dessa kunders utlåtanden. Kontakta oss om du vill hälsa på eller prata med någon nöjd kund som använder Baxi.

Multi Heat (5)

Havre istället för olja

Ett par mil söder om Norrköping svänger jag av och hittar till slut till den lilla gården Simonstorp. Bertil Willén och hans familj bor i det 170 kvadratmeter stora huset, som numera värms upp med en Multi Heat 1,5. I den eldar han helt med havre som odlas på gården.

Spannmålseldning är framtiden

Bengt Appelgren bor vackert och naturnära mitt ute på Vikbolandet, utanför Norrköping. På väg till hans gård en solig måndagseftermiddag i april är det lugnt och skönt; jag möter bara någon enstaka traktor nu och då. Bengt har just parkerat sin traktor och möter mig framför deras vackra bostadshus med ett brett leende.

Billigast värme i kvarteret

I Fridlevstad i Blekinge bor Ninnie och Gunnar Olsson. De investerade i en Multiheat 1,5 pelletspanna för flera år sedan. Huset är rejält. Arkitektritat med raka linjer. 185 kvadrat med riktigt högt i tak. Sex ton pellets per år går det åt för att värma upp.

Miljövänligt med pellets

På min väg ut till Klas villa på Lidingö passerar jag vackra trädgårdar och lummiga parker som stoltserar praktfullt i aftonsolens sken. Detta gör att jag förstår varför Klas har valt en pelletspanna. Att dra sitt strå till stacken för att bevara miljön genom att använda förnybart bränsle är det minsta man kan göra för att behålla denna idyll.

Automatisk havreeldning på sex minuter

Jan Larsson bor i Karleby utanför Mariestad. Huset är gammalt, från slutet av 1800-talet, men helt nyrenoverat 2005. I samband med det var det också dags att byta ut den gamla kombinationspannan, som gjort av med 4-5 kubikmeter olja om året.

Solo Innova (9)

Kvalitet måste få kosta

När jag lämnar Östens gård så är det nog hans avskedsord som klingar starkast inom mig: ”Vad du än skriver så kan tror jag inte att du kan överdriva fördelarna – för det går inte.” Det är ett starkt budskap! Men det borde egentligen inte förvåna. Östen har nämligen ägnat den senaste timmen åt att räkna upp alla fördelar med sin anläggning.

Sotaren väljer pannornas Rolls Royce

Peter Jansson har jobbat som sotare i 26 år. När han, efter flera års övervägande, skulle installera en vedpanna var valet självklart – Solo Innova. - Den är ju vedpannornas Rolls Royce!

Ett rent nöje med ved

När jag kliver in i Eva Jönssons hus i Laholm frågar jag genast om det är nybyggt. Köket ser nyrenoverat ut och allt är rent och snyggt. När vi kommer in i pannrummet ser jag att det inte är något undantag. Det är nästan så att man kan spegla sig i golvet. Vedpannan Solo Innova blänker och mätarna är prydligt putsade.

Relaxavdelning med Baxis hjälp

Solen skiner och vintern har blivit lite mildare när jag besöker Kjell Åström och hans fru Maria i Järna, utanför Södertälje. Kjell är utbildad ingenjör i kraft- och värmeteknik vid KTH, så när det var dags att byta panna och renovera valde han en Solo Innova. ”Klart att man vill utnyttja det här”, säger han.

Ved även i villaområden

Från pendeltåget är det bara fem minuters gång till Olof Örtenblad, mitt i Spånga. Det är inte den typiska platsen för en vedeldare – långt till närmaste skog, och mitt i ett pittoreskt villaområde. När jag kommer fram berättar Olof att det bara är ca 50 registrerade vedeldare i Spånga, som inrymmer drygt 20 000 invånare. Många i området har installerat bergvärme, men när det var dags att byta ut oljepannan valde Olof istället Baxi och Solo Innova. Det har han inte ångrat.

Solo Innova för stor anläggning

Komplexet utanför Vellinge består av några äldre ihopbyggda bostadshus av sten. Den skånska slätten breder ut sig i bakgrunden. När jag möter Rolf Johansson berättar han att det är ett antal lägenheter och en rejäl hundgård som värms upp av hans Solo Innova 50. Totalt ungefär 1000 kvadratmeter. På vägen in mot huset sticker ett torn upp. Det visar sig vara Rolfs enda ackumulatortank, som rymmer 50 000 liter.

Så rationellt som möjligt

Anders Åkesson bor lantligt i Örlid utanför Båstad. När jag träffar honom berättar han att det är ett gammalt torparställe som huset står på. Tvåplansvillan och garaget där pannrummet står är förstås betydligt nyare än så. På baksidan av garaget finns vedförrådet för enkel tillgång. Men helst skulle veden stå i samma rum som själva pannan, förklarar han.

Gratulerad av rörläggaren

Christian Fors bor med sin fru och två barn i en äldre villa i Dannike utanför Borås. Huset har alltid eldats med ved och eftersom han dessutom äger lite skog var det inte tal om något annat. När det var dags att byta panna blev han rekommenderad att söka sig till Baxi. Det skulle han inte ångra – vedåtgången är nästan halverad, berättar han över en kopp kaffe.

Vedpanna utan driftskostnader

Nils Wahlqvist insåg för ett år sedan att all skog på hans ägor inte kom till någon nytta. Då beslutade han sig för att installera en vedpanna eftersom driftskostnaderna då skulle bli i stort sett obefintliga.

Läs vad våra kunder säger om våra produkter. Berättelser från vanliga människor som är ovanligt nöjda med sin uppvärmning.

Det finns Baxi-pannor i tusentals hem och vi får väldigt ofta höra hur nöjda våra kunder är med sina pannor. Vi vill därför dela med oss med några av dessa kunders utlåtanden. Kontakta oss om du vill hälsa på eller prata med någon nöjd kund som använder Baxi.