Denna sidan innehåller information om utgångna produkter. För aktuellt sortiment, besök sidan produkter.

HS Plus

Nu har Baxi tagit steget fullt ut och lanserat ett sortiment luft/vattenvärmepumpar som passar de flesta typer av fastigheter. Vi har lösningar med både monoblock och split-teknik. Antingen med hydrobox (motackumulatortank/panna) eller med inomhusmodul.

Luft/vattenvärmepump – en komplett lösning eller som ett komplement?

Det finns mycket att fundera på när det är dags att se över sin värmelösning. Vi på Baxi tror att våra kunder värdesätter en värmelösning som passar deras individuella förutsättningar bäst. Vi har därför tagit fram ett flexibelt produktprogram som kan anpassas dels som ett komplement till en befintlig värmelösning, men även som en helt egen fullvärdig värmelösning. För att vi skall kunna leverera en värmepump rätt anpassad för just dina behov så behöver vi få reda på nuvarande förutsättningar. Hur mycket energi går det åt att värma huset under ett år? Skall nuvarande panna finnas kvar? Vilket tillskott finns det årets kallaste period? Vilken temperatur krävs det ut på värmesystemet de kallaste dygnen? Om du redan har en biobränslepanna som fungerar kan det vara väldigt lönsamt att skaffa HS Plus som ett komplement.
Då kan du elda de dagar som det är riktigt kallt och få en riktigt bra eldningsekonomi. Har du en oljepanna eller en elpatron som uppvärmning idag är det både billigare och mer miljövänligt att byta ut dem mot en ny modern värmepump.

Ni hittar mer information om vårt HS Plus sortiment i HS Plus foldern

Fakta

Monoblock – sluten köldmediakrets i utomhusmodulen.

HS Plus monoblock innebär att utomhusmodulen har en sluten köldmediakrets och en inbyggd värmeväxlare. Utomhusmodulen kopplas direkt mot husets vattenburna värmesystem. Detta gör att HS Plus monoblock är väldigt enkel och prisvärt att montera. Här behövs inga certifierade kyltekniker. Installationen kan göras av en VVS-firma.

Split – Köldmediakrets genom ytterväggen.

HS Plus split innebär att energin från värmepumpen leds in i huset med hjälp av gasrör. Installationen blir mer komplicerad och här krävs alltid certifierade kyltekniker vid installationen. Tuffare miljörestriktioner kräver fram framtida köldmedia med högre brandrisk som följd. Det kan dock vara en fördel om man bor i områden där det ofta förekommer längre strömavbrott under årets kallaste perioder. Vår största modell 20kW är alltid av splitmodell.

Hydrobox – vid anslutning mot befintliga värmesystem.

HS Plus hydrobox innehåller förutom en komplett styrning för din värmepump även cirkulationspump. Här kopplas utedelen in för att sedan anslutas vidare till husets värmesystem. Hydroboxen lämpar sig om du vill behålla ditt befintliga värmesystem och komplettera med en värmepump eller om du har behov en multifunktionstank där du även kan koppla till andra värmekällor eller värmeuttag som pool osv. Finns i både split och monoblockutförande.

Inomhusmodul.

HS Plus inomhusmodul är en kombinerad golvstående tank med ”garderobsmått” som förutom styrning även innehåller 250 liter rostfri varmvattensbehållare samt elbackup till både värme och varmvatten. Alla anslutningar finns i toppen för att man enkelt skall kunna koppla in värmepumpen till husets vattenburna system. Inomhusmodulen ger en traditionell snygg, diskret och ren installation då allt som behövs finns inbyggt i skåpet. De kompakta måtten gör att inomhusmodulen med fördel kan installeras i exempelvis en groventré eller tvättstuga. Perfekt om du vill ersätta en gammal panna eller vid nyinstallation.

För offert klicka HÄR

Varianter

WordPress Responsive Table

Sidan uppdaterades för 2 år sedan